Heb jij vroeger geleerd dat de mening van de ander heel belangrijk is en dat je vooral geen ruzie moet maken?

Was het opvoedingsmotto van je ouders: “Ben jij maar de verstandigste!!”?? “Jij kunt ervoor zorgen dat het goed komt.”

Denk jij nu dat als je ruzie hebt, het aan jou ligt??
Ben jij dus iemand die nooit ruzie heeft en met iedereen meewaait? Geef jij altijd de ander gelijk, en maakt de ander steeds belangrijker dan jezelf?

Als dit voor jou van toepassing is dan mag je ervan uitgaan dat dit ten koste gaat van je eigenwaarde, ook al voelt dat misschien niet zo. Je hebt als het ware afgeleerd om zelf te voelen, je bent alleen maar op de ander gericht. Als de ander tevreden is, voel jij je gelukkig, want dat heb je het “goed” gedaan. Je kunt er niet tegen als anderen je niet aardig vinden en je wringt je in allerlei bochten om de relaties met andere mensen goed te houden. Je gaat voorbij aan je eigen gevoel, zonder dat je het weet.

Eigenlijk ben je niet gelukkig, alleen heb je het (nog) niet in de gaten.
Je verbaast je er altijd over dat anderen zo goed hun mening kunnen zeggen. Jij kan dat niet, zou dit ook wel willen, maar om jouw mening wordt eigenlijk nooit gevraagd.
Ben je ook bang om dicht te klappen als je iets ervan zou zeggen dat jouw (dominante) collega steeds over je heen walst? Dat voelt toch allemaal niet echt lekker hè? Dit kost toch bakken met energie, toch?

Hoe zou het zijn als je eindelijk eens zou kunnen zeggen waar het op staat? Dat je eindelijk uit kan komen voor je eigen mening? Hoe zou het voelen om je niet schuldig of ongemakkelijk te voelen als je ‘ns door iemand NIET aardig wordt gevonden?

Het goede nieuws is dat iedereen het vermogen om te komen tot innerlijke balans van nature in zich draagt. Je moet dus alleen hierin goed leren sturen. Ik kan je leren hoe dit systeem werkt, je bewust maken van de patronen waarin jij beweegt, zodat je ze gaat herkennen en ook erkennen.

Als je in BALANS bent ervaar je kracht en stabiliteit. Je hebt veel energie over en je bent oprecht weer gelukkig. WIE WIL DAT NIET???